ارتقای سطح کیفی لوازم خانگی زندگی آسان تری را به همراه داشته است. ماکروویو یکی از پر کاربرد ترین لوازم آشپزخانه به شمار می رود. از این وسیله می توان برای گرم کردن غذا های آماده یا غذا هایی که در یخچال نگهداری شدند، استفاده کرد. امکان طبخ برخی مدل های غذا با ماکروویو وجود دارد. با اینکه بیش از 30 سال از اختراع ماکروفر می گذرد؛ هنوز هم بحث های زیادی بر سر اشعه ماکروفر یا خطرات احتمالی آن وجود دارد.
اشعه ماکروفر چیست؟
دستگاه ماکروفر از نوعی امواج الکترومغناطیسی با نام امواج ماکروویو استفاده می کند. این امواج با کمک انرژی مغناطیسی و الکتریکی در محیط به حرکت در می آیند. در داخل دستگاه ماکروفر این امواج توسط یک لوله الکترونی که مگنترون نامیده می شود، تولید می شوند.
اشعه ماکروفر باعث ایجاد ارتعاش در مولکول های موجود در غذا می شود. این ارتعاش می تواند با به جنبش در آوردن مولکول های آب درون هر غذا، گرما تولید کند. گرمای تولید شده سبب گرم شدن یا پخته شدن ماده غذایی می شود؛ به همین دلیل غذا های پر آب تر مانند سبزیجات زود تر در این وسیله گرم شده یا می پزند.
ضرر اشعه ماکروفر برای چشم انسان
تولید امواج ماکروفر چگونه صورت می گیرد؟
در ماکروفر ها برای تولید امواج الکترومغناطیسی از نیروی برق استفاده می شود. درون وسیله مبدلی قرار دارد که ولتاژ جریان برق شهری را که به طور معمول 220 ولت می باشد، به ولتاژ مورد نیاز برای ایجاد اشعه ماکروفر تبدیل می کند. این میزان به طور تقریبی بین 3000 تا 4000 ولت با توجه به نوع ماکروفر خواهد بود.
بعد از تبدیل، این امواج درون مگنترون جریان پیدا می کنند. این وسیله امواج الکترومغناطیسی مورد نیاز ماکروویو را تولید می کند. موج ها بعد از تولید شدن در محفظه ماکروفر جریان پیدا می کنند و در زمان برخورد با مواد غذایی با به جنبش درآوردن مولکول های آب درون آن ها، حرارت مورد نیاز برای گرم شدن یا پختن غذا را به وجود می آورند.
آیا امواج ماکروفر برای سلامتی انسان مضر است؟
تمامی امواج مانند امواج رادیویی، امواج خورشیدی یا انواع اشعه مانند اشعه ایکس یا اشعه گاما برای انسان مضر هستند. اشعه ماکروفر نیز یکی از همین موارد محسوب می شود؛ پس می توان گفت برای سلامت انسان مضر خواهد بود؛ ولی این ضرر تحت شرایطی خاص اتفاق می افتد.
در حالت عادی و زمانی که دستگاه ماکروفر سالم باشد، پیش از بسته شدن درب آن، دستگاه شروع به کار نمی کند. با بسته بودن در امواج تنها درون محفظه جریان دارند و از آن خارج نمی شوند؛ در نتیجه نمی توانند آسیبی به افراد وارد کنند. برای راحتی خیال بیشتر می توانید در زمان روشن بودن دستگاه، با فاصله از آن قرار بگیرید. 1 تا 2 متر فاصله ایده آل ترین وضعیت خواهد بود.
با این وجود اگر ماکروویو به هر دلیلی آسیب دیده باشد، اشعه ماکروفر از محفظه خارج می شوند؛ در نتیجه به دیگر اجسام محیط که می تواند شامل افراد حاضر در منزل باشد، برخورد می کنند. در این شرایط امواج الکترومغناطیسی می توانند جنبش سلول های بدن را افزایش داده و مشکل به وجود بیاورند.
در نتیجه می توان این طور گفت، امواج دستگاه ماکروویو برای سلامتی انسان مضر نیستند؛ ولی در صورتی که ماکروویو و درب آن سالم باشد. اگر هر گونه خرابی را مشاهده کردید، باید برای تعمیر ماکروفر ال جی یا هر برند دیگری که ماکروفر شما متعلق به آن است، اقدام کنید.
استفاده از ظروف مناسب در ماکروفر
آیا غذاهای پخته شده به وسیله اشعه ماکروفر برای ما ضرر دارد؟
در بخش چگونگی تولید امواج در ماکروفر گفتیم در این وسیله با ایجاد جنبش مولکولی گرما ایجاد می شود؛ بنابراین این امواج ضرری برای غذا ندارند. در حقیقت اشعه ماکروفر نمی تواند DNA مواد غذایی را تغییر دهد. در ماکروفر غذا با سرعت بالا آماده می شود؛ در نتیجه مواد مغذی درون آن به دلیل باقی ماندن طولانی مدت در گرما از بین نمی روند؛ پس اگر وسیله شما سالم باشد و در صورت خرابی تعمیر ماکروفر سامسونگ یا مدل ماکروویو خودتان برای درست کردن آن اقدام کرده باشید، درست کردن غذا در این وسیله مشکلی نخواهد داشت.
تعمیر تخصصی انواع ماکروفر با قیمت مناسب
آیا اشعه ماکروفر سرطان زا است؟
امواج الکترومغناطیسی ماکروفر برد کمی دارند؛ همین طور توانایی ایجاد تغییر در DNA را نداشته و فقط باعث به جنبش در آمدن مولکول ها یا سلول ها می شوند؛ بنابراین اشعه ماکروفر سرطان زا نیست؛ ولی درست کردن غذا در شرایطی خاص درون این دستگاه می تواند سرطان زا باشد.
اگر برای پخت غذا درون ماکروفر از لوازم پلاستیکی استفاده کنید، ماده آزاد شده از پلاستیک به دلیل گرما، ماده ای سرطان زا محسوب می شود. ظروف فلزی هم به دستگاه آسیب می رسانند و با ایجاد خرابی باعث می شوند تا به تعمیر ماکروفر پاناسونیک یا دیگر مدل نیاز پیدا کنید. استفاده از ظروف شیشه ای یا نسوز (پیرکس) بهترین انتخاب هستند.
رعایت فاصله ایمن از ماکروفر روشن
تأثیر اشعه ماکروفر بر روی چشم
امواج الکترومغناطیس و اشعه ماکروفر می توانند باعث تیرگی عدسی شده و آب مروارید ایجاد کنند؛ به همین دلیل هنگام کار کردن دستگاه نباید به درون آن نگاه کنید. همین طور از درست بسته شدن درب آن مطمئن شوید. اگر در به درستی بسته نمی شود یا وسیله صدای اضافی از خود تولید می کند، باید برای تعمیر ماکروفر دلونگی یا دیگر برند های سازنده این محصول، اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: تعمیر ماکروفر ال جی
تأثیر اشعه ماکروفر بر روی قلب
اگر برای مدت طولانی در برابر تابش امواج الکترومغناطیسی یا اشعه ماکروفر باشید، امکان دارد با برخی آسیب های بیولوژیکی مواجه شوید. قلب خون را به تمام بدن پمپاژ می کند. خون مایع بوده و عملکردی شبیه به آب دارد. این امواج جنبش سلول های خونی را بیشتر می کنند؛ بنابراین می توانند باعث تپش قلب یا بالا رفتن فشار خون شوند.
برای افراد دارای بیماری قلبی یا فشار خون، همین اختلال کوچک می تواند مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین بعد از اطمینان از سلامت دستگاه و بر طرف کردن خرابی های احتمالی یا تعمیر ماکروفر مدیا، باید در زمان کار کردن وسیله، فاصله ایمنی را با آن حفظ کنید.
امکان پختن غذای سالم با ماکروفر
چگونه از قرار گرفتن در معرض اشعه ماکروفر جلوگیری کنیم؟
بهترین راه برای در امان ماندن از اشعه ماکروفر اطمینان از سالم بودن دستگاه است. محفظه این وسیله به گونه ای طراحی شده که می تواند از نشت امواج به بیرون از آن جلوگیری کند. اگر ماکروویو خراب نباشد و شما به تعمیر ماکروفر دوو یا تعمیر ماکروفر فلر یا دیگر برند های تولید کننده این محصول احتیاج نداشته باشید، سلامت شما تضمین می شود.
برای آسودگی خیال باید در زمان کار از کامل بسته شدن درب آن مطمئن شوید. اگر در شل شده یا به خوبی بسته نمی شود، برای تعمیر ماکروفر مولینکس اقدام کنید. بعد از اطمینان از کامل بسته شدن در، باید حداقل 1 تا 2 متر با دستگاه فاصله داشته باشید تا به طور کامل از اشعه ماکروفر در امان باشید.
دقت به سالم بودن در مایکروفر پیش از روشن کردن آن
چگونه با استفاده از ماکروفر می توان غذای سالمی درست کرد؟
سالم بودن دستگاه به سالم بودن غذا کمک می کند؛ بنابراین اگر دستگاه شما فرسوده شده ابتدا به تعمیر ماکروفر بوش بپردازید. به هیچ عنوان نباید از ظروف پلاستیکی برای پخت غذا استفاده کنید؛ زیرا گرمای ایجاد شده به وسیله اشعه ماکروفر می تواند باعث آزاد شدن مواد سمی پلاستیک شود. قبل از پخت غذا، اگر از مواد یخ زده استفاده می کنید، ابتدا آن ها را یخ زدایی کنید. این کار باعث می شود مدت زمان کمتری باری پختن غذا نیاز باشد؛ در نتیجه مواد مفید درون آن ها از بین نمی روند.
از آن جایی که ماکروفر برای گرم کردن غذا نیز مورد استفاده قرار می گیرد، به هیچ عنوان غذا هایی را که بعد از یک بار پخته شدن، نباید مجدد گرم شده و مصرف شوند، استفاده نکنید. این کار به سلامت غذا و بعد از آن به سلامت شما آسیب می رساند.
غذا های پخته شده با ماکروفر زودتر سرد می شوند؛ به همین دلیل بهتر است کمی بعد از پخت آن را میل کنید تا نیاز به گرم کردن مجدد نداشته باشد. غذا هایی را که نیاز به مغز پخت شدن دارند، با ماکروویو درست نکنید؛ زیرا در این وسیله بیرون غذا بیشتر از درون آن پخته می شود.
اهمیت توجه به سلامت بدنه ماکروفر
کلام پایانی
ماکروفر در بسیاری از منازل کاربرد روزانه دارد. استفاده مکرر از این محصول ممکن است باعث فرسودگی یا خرابی شود. اشعه ماکروفر در صورت آسیب دیدن و خراب شدن وسیله می تواند بسیار آسیب زا و مخرب باشد؛ در نتیجه با مشاهده هر گونه اختلال در کارکرد و وجود هر گونه آسیب یا خرابی باید برای تعمیر ماکروفر اقدام کرد.
تعمیرات ماکروفر تخصصی هستند و باید توسط افراد حرفه ای انجام شوند؛ به همین دلیل به هیچ عنوان نباید خودتان برای تعمیر این وسیله اقدام کنید. فناوران سرویس یک نمایندگی خوش نام در زمینه تعمیر انواع لوازم خانگی محسوب می شود.
این مجموعه بیشترین تلاش خود را روی جلب رضایت مشتریان می گذارد. در راستای این هدف خدماتی با کیفیت با قیمتی مناسب ارائه می شوند. اگر قصد تعمیر ماکروویو را دارید، برای استعلام دقیق هزینه تعمیر ماکروفر در منزل می توانید با کمک راه های ارتباطی موجود روی سایت با کارشناسان تماس بگیرید.